Tandställning och Tandreglering i Umeå

 

Invisalign - tandställning för vuxna som är nästintill osynlig. Vi på Thule Tandvård kan erbjuda dig tandreglering med Invisalign.

Den här typen av tandställningar är utformade för tandreglering med hjälp av osynliga skenor. Dessa skenor är avtagbara och planeras digitalt i datorn. Slutresultatet av behandlingen presenteras direkt på skärmen så att man kan se förändringen och göra justeringar i planeringen innan behandlingen ens påbörjats. På så sätt kan man styra behandlingen utefter patientens önskemål. Denna planering kostar 2 500 kr om man väljer att inte gå vidare med behandlingen men ingår annars i behandlingskostnaden.

 

De skenor man får använder man dygnet runt och tar endast ut dem vid tandborstning samt vid måltider. Skenorna byts med 1-2v mellanrum. Under behandlingen kommer på regelbundna kontroller hos oss och får då med dig ett nytt set skenor hem. Efter behandlingens slut kommer du att behöva ha en retainer för att inte tänderna ska flytta sig igen.

 

Behandlingens kostnad varierar och beroende på omfattning.

 

Priset kan variera mellan 20 000 - 65 000 kr för en behandling. Oftast hamnar behandlingspriset för Invisalign på 30 000 - 50 000 kr.

 

Besök hemsidan för Invisalign

 

Hur går det till

 

Du bokar tid för en konsultation, där en bedömning av bettfelet görs och säkerställer att tänder och tandkött är friska. Foto och röntgen tas på dina tänder. Vid behov bokas tid för borttagning av tandsten och beläggningar.

 

Vill du gå vidare med behandlingen är första steget ett avtryck av tänderna, som tas vid ett separat besök. Modeller av tänderna framställs och en digital analys av bettfelet utförs på ett certifierat tandtekniskt laboratorium. En tandtekniker planerar sedan tillsammans med oss hur tänderna ska flyttas för ett optimalt estetiskt resultat.

 

Efter ca 3 veckor är tandställningen klar och kan provas in. Tandställningen använder man dygnet runt och tas endast ut vid tandborstning samt vid måltider. Kontroller sker med 2-4 veckors mellanrum för successiva justeringar.

 

För att möjliggöra tandförflyttningar kan lite av emaljen mellan tänderna behöva putsas bort. Det skadar inte tänderna då det är så lite som avlägsnas.

 

Behandlingstiden beror på hur stort bettfelet är och hur många timmar per dygn som tandställningen används. Ofta kan man få mycket snabba förändringar.

 

Övrigakostnader

Undersökning/konsultation kostar 1018kr.

Borttagning av tandsten och beläggningar kostar om behov finns från 588 kr.

 

Kostnaden för tandställningen betalas i 3 omgångar:

  • I samband med att vi kommer överens om att göra behandlingen och avtryck tas betalar du 2 500kr. Detta avser kostnaden för framställning av tandmodeller och digital analys av bettfelet.
     
  • Vid inprovningen av tandställningen betalar du halva resterande kostnaden.
     
  • Sista betalningen görs i samband med den avslutande delen av behandlingen.

Det går bra att betala direkt med kort, önskas faktura betalas denna innan tandställningen provas in.

Thule Tandvård
Västra Esplanaden 2
(Thulehuset, vån 6)
903 26 Umeå

Visa på karta
 

För parkering hänvisar vi till Parketten eller Kajen.

Kontakt
090 12 10 90
thuletandvard@gmail.com
 

Privattandläkarjouren
Vid akuta besvär då mottagningen är stängd. Öppet alla dagar 08-12.
073 048 96 36

Våra öppettider
Mån-Ons
07.30-17.30
Torsdag
07.30-15.00
Fredag
07.30-14.00

Mån-Ons lunchstängt 13-14

Vi är anslutna till Försäkringskassan och medlemmar av Sveriges Tandläkarförbund samt Privattandläkarförbundet.

Patientinformation
Personuppgifter - GDPR
Integritetspolicy
Information om cookies


© 2019 Thule Tandvård