Invisalign genomskinlig tandställning

Vi utför tandreglering i Umeå med Invisalign – Genomskinlig tandställning

 

Invisalign - genomskinlig tandställning för vuxna som är nästintill osynlig. Vi på Thule Tandvård i Umeå kan erbjuda dig tandreglering med Invisalign. Boka tid hos oss i Umeå och få förslag för pris på behandling med Invisalign.

Vi utför behandling med genomskinlig tandställning i Umeå. Den här typen av genomskinlig tandställning är utformad för tandreglering med hjälp av nästintill osynliga skenor. Dessa skenor är avtagbara och planeras digitalt.

Invisalign använder avancerad datorteknik för bildbehandling i 3D för att ta fram en virtuell behandlingsplan som visar hur dina tänder kommer att röra sig, steg för steg, under behandlingen. Du ser redan i förväg hur dina tänder kommer att se ut när tandreglering är färdig.

Denna planering kostar 2 500 kr om man väljer att inte gå vidare med behandlingen men ingår annars i behandlingskostnaden.

 

De skenor man får använder man dygnet runt och man tar endast ut dem vid tandborstning samt vid måltider. Skenorna byts med 1-2v mellanrum. Under behandlingen kommer du på regelbundna kontroller hos oss och får då med dig ett nytt set skenor hem.

Efter avslutad behandling behöver tänderna låsas fast i det nya läget för att inte flytta sig igen. Det görs med hjälp av en tunn tråd som fästs på insidan av framtänderna samt en skena som används nattetid.  Du får hjälp med hela din tandreglering med Inivsalign på plats på vår klinik i Umeå.

 

Pris för Invisalign varierar beroende på omfattning.

 

Pris för en behandling med Invisalign kan variera mellan 20 000 och 65 000 kr för en behandling. Oftast hamnar kostnad för Invisalign på 30 000 - 50 000 kr.

 

Besök hemsidan för Invisalign

 

Hur går det till att få en genomskinlig tandställning

 

Du bokar tid för en konsultation, där en bedömning av bettfelet görs och man säkerställer att tänder och tandkött är friska. Foto och röntgen tas på dina tänder. Vid behov bokas tid för borttagning av tandsten och beläggningar.

 

Vill du gå vidare med behandlingen är första steget en scanning av tänderna, som görs vid ett separat besök. En digital analys av bettfelet utförs av Align Technology och en virtuell behandlingsplan, ClinCheck, skapas. En tandtekniker planerar sedan tillsammans med oss hur tänderna ska flyttas för ett optimalt estetiskt resultat. Därefter specialtillverkas en rad tanskenor för dina tänder.

 

Efter ca 3 veckor är tandställningen klar och kan provas in. Tandställningen använder man dygnet runt och tas endast ut vid tandborstning samt vid måltider. Varje skena bärs i 1-2 veckor innan de byts mot nästa skena i serien, vilket gradvis föflyttar tänderna till den beräknade nya positionen. Kontroller sker med ca 6 veckors mellanrum för successiva justeringar.

 

För att möjliggöra tandförflyttningar kan lite av emaljen mellan tänderna behöva putsas bort. Det skadar inte tänderna då det är så lite som avlägsnas.

 

Behandlingstiden beror på hur stort bettfelet är och hur många timmar per dygn som tandställningen används. Ofta kan man få mycket snabba förändringar.

 

Övriga kostnader relaterade till behandling med Invisalign

 

Undersökning/konsultation.

Borttagning av tandsten och beläggningar kostar om behov finns från 588 kr.

 

Kostnaden för tandställningen betalas i 3 omgångar:

  • I samband med att vi kommer överens om att göra bettanalysen och tändera scannas betalar du 2 500kr. Detta avser kostnaden för scanning och digital analys av bettfelet.
     
  • Vid inprovningen av tandställningen betalar du halva resterande kostnaden.
     
  • Sista betalningen görs i samband med den avslutande delen av behandlingen.

Det går bra att betala direkt med kort, önskas faktura betalas denna innan tandställningen provas in.

Thule Tandvård
Västra Esplanaden 2
(Thulehuset, vån 6)
903 26 Umeå

Visa på karta
 

För parkering hänvisar vi till Parketten eller Kajen.

Kontakt
090 12 10 90
thuletandvard@gmail.com
 

Privattandläkarjouren
Vid akuta besvär då mottagningen är stängd. Öppet alla dagar 08-12.
073 048 96 36

Våra öppettider
Måndag
07.30-18.00
Tisdag
07.30-17.30
Onsdag
07.30-18.00
Torsdag          07.30-15.00
Fredag            07.30-14.00

Mån-Ons lunchstängt 13-14

Vi är anslutna till Försäkringskassan och medlemmar av  Privattandläkarförbundet.
Tandläkare Ebba Sörensson  och Thomas Smetana Nilsson är med i Sveriges Tandläkar förbund.

Patientinformation
Dataskyddspolicy
Information om cookies


© 2023 Thule Tandvård