Estetisk tandvård i Umeå

Vi utför tandblekning och annan estetisk tandvård i Umeå

 

Estetisk tandvård syftar till att korrigera missfärgade tänder och fyllningar, stora mellanrum mellan tänderna, sneda tänder, trångställda tänder, missbildade eller skadade tänder samt att ersätta saknade tänder. Hos oss på Thule Tandvård i Umeå får du hjälp med att skräddarsy din behandling med estetisk tandvård.

Vi strävar alltid efter att kombinera perfekt form och färg med optimal funktion för att du skall kunna få ett hållbart, vackert leende - det är estetisk tandvård när den är som bäst. När behandlingen är avslutad kommer du att vara stolt över ditt vackra leende som ger dig ökad självkänsla, större välbefinnande och bättre självsäkerhet. Vi har lång erfarenhet av behandling med estetisk tandvård och utför detta centralt i Umeå.

 

Skalkronor/ Skalfasader

Om en tand har en missprydande form eller färg, kan tandytan täckas med ett tunt skal av keramik. Man måste först göra en viss slipning av tanden och tandteknikern framställer sedan fasaden i den önskade formen och färgen.

 

Tandblekning

Hos oss på vår klinik i Umeå utför vi estetisk tandblekning och ger dig hjälp att bleka tänderna på ett säkert sätt. Genom att vi undersöker dina tänder och mun före blekningen försäkrar du dig om att dina tänder är i gott skick och minskar risken för fläckar, skador på tandköttet och svåra ilningar.

 

Vi bleker dina tänder med hjälp av skena och gel. Vid ditt första besök gör vi en avgjutning som teknikern sedan använder för att göra en individuell blekskena. Skenan är nödvändig för att hålla blekmedlet på plats ordentligt så att tandblekningen blir jämn. Du bleker tänderna själv hemma, på dagen eller på natten.

 

Efter behandlingen sparar du blekskenorna. Uppstår ett behov av blekning igen i framtiden, köper du bara till ny blekgel hos oss så kan du använda skenorna igen.

 

Vi använder blekmedel från Opalescence och Whiteness Perfect. Deras metod och material är väl beprövade och har följts upp under lång tid och är även godkända av Läkemedelsverket, Socialstyrelsen och amerikanska FDA.

 

För att resultatet ska stå sig längre ska du vara noga med din munhygien även i fortsättningen. Den närmaste tiden efter behandlingen är det viktigt att du undviker tobak, kaffe, te, vin och annat som kan missfärga tänderna. Tänk också på att blekning av tänder kan leda till att tänderna kan bli extra känsliga för värme och kyla. Det går normalt över efter en tid.

 

Tandreglering/Tandställning

Tandreglering kan ske med antingen fast eller avtagbar tandställning. Hos oss kan du få behandling med en avtagbar tandställning. Vi är certifieade på Invisalign.

 

Läs mer om dessa behandling under fliken Tandreglering/Tandställning

 

Har du ett mer omfattande bettfel kan det kräva behandling med fast tandställning och du bör då vända dig till en specialist inom tandreglering.

Thule Tandvård
Västra Esplanaden 2
(Thulehuset, vån 6)
903 26 Umeå

Visa på karta
 

För parkering hänvisar vi till Parketten eller Kajen.

Kontakt
090 12 10 90
thuletandvard@gmail.com
 

Privattandläkarjouren
Vid akuta besvär då mottagningen är stängd. Öppet alla dagar 08-12.
073 048 96 36

Våra öppettider
Måndag
07.30-18.00
Tisdag
07.30-17.30
Onsdag
07.30-18.00
Torsdag          07.30-15.00
Fredag            07.30-14.00

Mån-Ons lunchstängt 13-14

Vi är anslutna till Försäkringskassan och medlemmar av  Privattandläkarförbundet.
Tandläkare Ebba Sörensson  och Thomas Smetana Nilsson är med i Sveriges Tandläkar förbund.

Patientinformation
Dataskyddspolicy
Information om cookies


© 2023 Thule Tandvård